Aleksandra Baran

Dyplomowany Dietetyk
Doświadczenie: 7 lat

Witaj! Jestem magistrem dietetyki, pasjonatką zdrowego żywienia i aktywności fizycznej. Moje doświadczenie w dietetyce rozpoczęło się 7 lat temu, kiedy to podczas studiów uczestniczyłam w licznych praktykach w szpitalach i poradniach, pozwalających poznać mi zawód dietetyka od strony zarówno teoretycznej jak i praktycznej. Przez ten czas, dzięki przebytym również szkoleniom i kursom specjalistycznym, udało mi się pomóc i wesprzeć moich pacjentów w szerokiej gamie nieprawidłowości, występujących na tle żywieniowym.

Doświadczenie

Dietetykiem w teorii i w praktyce zostałam 7 lat temu kończąc tytuł inżyniera, a w późniejszym czasie również i magistra dietetyki na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Od tamtego czasu po dzień dzisiejszy szkolę się i zdobywam nową wiedzę i umiejętności głównie z dietetyki sportowej i suplementacji, żywieniu w chorobach autoimmunologicznych oraz żywieniu kobiet w ciąży i mam karmiących.

Głównym celem marki jest zwiększenie świadomości i poziomu zdrowia każdej osoby, zachowując przy tym najwyższe standardy wypracowane przeze mnie na przestrzeni lat przy pracy z moimi pacjentami

Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie w dziedzinie żywienia postanowiłam otworzyć Gabinet dietetyczny. Jest to miejsce, w którym wspieram żywieniowo moich pacjentów w różnych jednostkach chorobowych, buduje w nich świadomość żywieniową oraz pomagam osiągnąć wymarzoną sylwetkę i lepsze zdrowie. Uważam, że trwała zmiana zaczyna się dopiero tam, gdzie postanowimy zmienić nasz styl życia.

W swojej praktyce miałam przyjemność współtworzenia z zespołem hotelu Novotel nad fenomenalnym menu fit, którą wprowadzili w ofercie dla swoich gości.

Jestem prelegentem podczas wielu szkoleń, m.in. z zakresu dietetyki oraz psychodietetyki. Od ponad 2 lat prowadzę wykłady dla pracowników korporacji.

Specjalizacja

Kursy specjalizacyjne i certyfikaty:

  • Postępowanie dietetyczne w chorobach jelit, 2020
  • Rola Diety w schorzeniach tarczycy, 2020
  • Insulinooporność od teorii do praktyki, 2020
  • Szkolenie z zakresu profesjonalnej suplementacji, 2019
  • Szkolenie z zakresu dietetyki klinicznej, 2019
  • Konferencja Naukowa „Współczesne wyzwania dietetyka”, Instytut Edukacji Żywieniowej, rok 2019
  • Kompedium wiedzy o kreatynie, Akademia Dietetyki Sportowej, rok 2018
  • Kurs Dietetyki Sportowej i Treningu Siłowego, Candoit, rok 2018
  • Kurs Dietetyki Sportowej, Akademia Dietetyki Sportowej, rok 2017
  • Szkolenie “Żywienie, kobieta a sport”, Akademia Dietetyki Sportowej, rok 2017
  • “Vademecum Dietetyki Klinicznej. Część I: Dieta w chorobach tarczycy, PCOS i insuliooporności wg Evidence Based of Nutrition”, Akademia Dietetyki Klinicznej, rok 2017
  • Szkolenie “Dietetyka w praktyce cz.I, tematy: Diagnostyka dla dietetyków,pierwsza wizyta w gabinecie dietetyka, wstęp do terapii poznawczo-behawioralnej, Centrum Dietoterapii NowoDietica, rok 2017
  • Wieczór z dietetykiem na temat: Dieta w zaburzeniach płodności cyklu miesięcznego u kobiet, Poradnia Dietetyczna “Joanna”, rok 2015
  • Dietoterapia i żywienie w onkologii, rok 2015