Nie wiesz jak przygotować pyszne, wegańskie danie z boczniakami i tofu? Przychodzimy z pomocą! Aksamitny twarożek z tofu z dodatkiem świeżych koperku i szczypiorku oraz boczniaki smażone w sosie sojowym to idealne połączenie kuchni polskiej i azjatyckiej w jednym daniu.
Ziemniaki z tofu
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie do miękkości. Po ostygnięciu przekrawamy je na pół.
Boczniaki kroimy w cienkie pasy, a następnie mieszamy z sosem sojowym.
Tofu rozdrabniamy i łączymy z jogurtem, dodając posiekany szczypiorek oraz koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Boczniaki smażymy na patelni z posiekaną cebulką przez około 6 minut.
Na przekrojonych ziemniakach układamy pastę z tofu oraz smażone boczniaki. Smacznego!