Aby przygotować pyszny gulasz, będziesz potrzebować delikatnego mięsa wołowego, obfitości warzyw i aromatycznych ziół, a wszystko to znajdziesz w naszym przepisie na warzywny gulasz wołowy. To idealna potrawa jednogarnkowa na chłodniejsze dni jesieni i zimy, kiedy pragniesz czegoś rozgrzewającego. Nasz gulasz wołowy jest bogaty w żelazo, witaminę B12, beta-karoten i witaminę C. Życzymy smacznego!
Warzywny gulasz wołowy
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pokrój mięso wołowe w kostkę i podsmaż je na rozgrzanej patelni.
Marchewkę i pietruszkę obierz, pokrój na większe kawałki i dodaj do mięsa na patelni, smażąc razem przez chwilę.
Do zawartości patelni wlej bulion, dodaj przyprawy i dus wszystko pod przykryciem aż do uzyskania miękkości mięsa.
Rozpuść mąkę ziemniaczaną w niewielkiej ilości wody, a następnie stopniowo wlewaj ją do sosu, energicznie mieszając.
Po wyłączeniu palnika, dodaj odrobinę oliwy.
Gotowy gulasz posyp świeżo posiekaną natką pietruszki. Możesz podawać gulasz z pieczywem.