Boże Narodzenie bez ciasteczek to jak choinka bez gwiazdy. Dlatego prezentujemy przepis na wyjątkowe kruche ciasteczka świąteczne. Szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne!
Świąteczne ciasteczka
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 10 sugerowanych porcji
Mąkę przesiewamy, dodając masło, ekstrakt wanilii, puder erytrolowy, jajko oraz odrobinę cynamonu.
Składniki dokładnie ze sobą łączymy, a następnie uformowane ciasto owijamy w folię i chłodzimy w lodówce.
Po schłodzeniu, ciasto rozwałkowujemy do grubości około 0,3-0,5cm i wycinamy różnorodne kształty ciasteczek.
Przed pieczeniem możemy je dodatkowo ozdobić orzechami czy bakaliami. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez mniej więcej 12-13 minut. Smacznego!