Jeśli szukasz odmiany od tradycyjnego łososia z ziemniakami i surówką, polecamy naszą apetyczną propozycję: pieczony łosoś ze szpinakiem i serem feta. Przygotowanie tego dania wymaga jedynie pięciu podstawowych składników oraz soli i pieprzu. Efekt końcowy to nie tylko wyjątkowo smaczny posiłek, ale również pełen wartości odżywczych, dostarczający organizmowi omega-3, jodu, witamin D i C, wapnia oraz beta-karotenu. Zachęcamy do wypróbowania tego oryginalnego i łatwego w wykonaniu dania. Smacznego!
Soczysty pieczony łosoś ze szpinakiem i serem feta
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Na rozgrzanej oliwie smaż szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Łososia umieść na blaszce do pieczenia, na rybę wyłóż usmażony szpinak i pokruszony ser feta.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza (tryb góra-dół) przez 15-20 minut.