Pudding ryżowy z karmelizowanymi gruszkami to doskonała propozycja dla tych, którzy kochają słodkie momenty zarówno rano, jak i wieczorem. Z pewnością przyciągnie uwagę zarówno małych, jak i dużych łasuchów. Aromatyczny cynamon dopełni całości, rozchodząc się po kuchni i przyciągając domowników. Gwarantujemy, że takie śniadanie lub kolacja to prawdziwa uczta!
Ryżowy pudding z prażonymi gruszkami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Zgodnie z instrukcją na opakowaniu gotujemy ryż, a następnie go odsączamy.
Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni z połową ksylitolu przez około 10 minut.
Ryż łączymy z jogurtem, resztą ksylitolu i szczyptą cynamonu. Mieszankę podgrzewamy w rondelku, dodając połowę gruszek i mieszając regularnie.
Przekładamy do miseczek i dekorujemy pozostałymi gruszkami. Smacznego!