Szukasz harmonii smaków w jednym daniu? Sałatka ryżowa z ananasem, ogórkiem, selerem naciowym i kukurydzą idealnie łączy w sobie kontrastujące nuty smakowe. Wyrazisty i soczysty ananas, komponujący się z słodkością kukurydzy oraz świeżością warzyw i ziołowych akcentów. Brzmi apetycznie, prawda?
Ryżowa sałatka z ananasem, ogórkiem, selerem i kukurydzą
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przygotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Kiedy ryż ostygnie, dodaj do niego odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę oraz świeży sok z cytryny.
Ananasa, ogórka i seler naciowy siekamy w drobną kostkę, a następnie łączymy z ryżem.
Dania doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy wegański majonez. Całość dokładnie mieszamy, by składniki dobrze się połączyły. Życzymy smacznego posiłku!