Choć wołowina może wydawać się trudna do przygotowania, zachęcam do odkrycia smaku ryżu z wołowiną i warzywami za pomocą tego prostego przepisu. To danie łączy w sobie prostotę, szybkość wykonania oraz zdrowe składniki.
Ryż z wołowiną i warzywami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Zaczynamy od ugotowania ryżu zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Na patelni podgrzewamy oliwę z oliwek, na której smażymy posiekany czosnek wraz z pokrojonym porem.
Po upływie kilku minut dodajemy pokrojoną paprykę, a następnie mięso mielone i szpinak. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
Smażymy składniki do momentu, gdy mięso będzie w pełni gotowe.
Na końcu dodajemy uprzednio ugotowany ryż, mieszamy i krótko podsmażamy. Życzymy przyjemnej degustacji!