Przywitaj smakowe wyrafinowanie z naszymi soczystymi polędwiczkami, podanymi na łóżku delikatnego szpinaku i botwinki! To danie to prawdziwy festiwal smaków, gdzie soczystość mięsa spotyka się z lekkością warzyw. Nasze polędwiczki, delikatnie przyprawione i perfekcyjnie przygotowane, stanowią idealne uzupełnienie dla soczystych liści szpinaku i intensywnego smaku botwinki. Spróbuj już dziś i podaruj swojemu podniebieniu prawdziwą ucztę smaków!
Polędwiczki pod szpinakiem i botwinką
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Przygotować marynatę: czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać go z olejem, rozmarynem i sokiem z cytryny.
- Mięso pokroić w plastry, rozbić palcami, oprószyć solą, pieprzem (użyć połowę ilości) i obtoczyć w marynacie, odstawić na 20-30 minut.
- Botwinkę posiekać drobno, umyć, osuszyć. Rozgrzać patelnię, krótko przesmażyć na niej mięso.
- Dodać botwinkę i szpinak na patelnię, zalać całość wrzątkiem i dusić pod przykryciem ok 5-8 minut. Całość oprószyć resztą przypraw.
- Można podawać z kaszą i buraczkami.