Domowe nuggetsy to idealna alternatywa dla popularnego fast foodu, oferująca zdrowszą i równie smaczną opcję. Złota, chrupiąca panierka z płatków kukurydzianych oraz perfekcyjnie dobrane sosy nadają im wyjątkowego charakteru. Aby przekonać się o ich doskonałości, wystarczy spróbować tego prostego przepisu.
Pieczone nuggetsy
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka kroimy w małe kawałki i marynujemy w ulubionym sosie z dodatkiem wybranych przypraw.
Rozdrobnione płatki kukurydziane stanowią chrupiącą panierkę.
Kurczaka obtaczamy w płatkach, układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220°C przez 10 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 200°C i pieczemy jeszcze przez kolejne 10 minut.
Tymczasem przygotowujemy sos, łącząc sos barbecue z miodem.
Podawane z sosem słodkim bbq i majonezem, nuggetsy zapewnią wyjątkowe doznania smakowe. Smacznego!