Omlet stanowi wartościowy element śniadaniowego menu, a różnorodność jego wersji zależy od naszej kreatywności. Prezentowany niżej przepis na omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi to wykwintna odmiana tego klasycznego dania. Wyrazisty smak łososia harmonizuje tu z lekko kwaskowymi nutami warzyw. Świetnie nadaje się także na kolację czy wytrawne popołudniowe przekąski!
Omlet z wędzonym łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Roztrzepane jajka doprawiamy solą i pieprzem.
Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy pomidorki, szpinak oraz kawałki łososia.
Do tej mieszanki wlewamy jajka. Po około 2 minutach obracamy omlet i smażymy jeszcze przez 2 minuty.
Przełożony na talerz omlet jest gotowy do spożycia. Smacznego!