Oto przepis na wyjątkowe naleśniki z czekoladowym kremem, które rozgrzeją w chłodne dni. Dodatek daktyli i orzechów laskowych nadaje im miękkości i chrupkości jednocześnie. Smażenie jest dziecinnie proste, dzięki temu, że nie przylegają do patelni.
Naleśniki z kremem czekoladowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Przygotowanie ciasta: Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko, wodę oraz sól. Używając miksera, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż uzyskasz gładkie ciasto.
- Smażenie naleśników: Rozgrzej patelnię z cienkim dnem (np. specjalną do naleśników) i lekko posmaruj ją olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż naleśniki do momentu, gdy spód będzie ładnie zrumieniony i ścięty, a następnie przewróć je na drugą stronę.
- Przygotowanie kremu czekoladowego: Wszystkie składniki na krem połącz w blenderze i miksuj, aż uzyskasz jednolitą, gładką konsystencję.
- Gotowe naleśniki posmaruj przyrządzonym kremem czekoladowym.
- Ciesz się wyjątkowym smakiem i popraw sobie humor w chłodne dni!