Makaron z mozzarellą, szpinakiem, ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi to uniwersalne danie, idealne zarówno na obiad dla rodziny, lunch do pracy, jak i odżywczą kolację. Bogate w składniki odżywcze, zapewni cię nie tylko w wapń i żelazo, ale również witaminy z grupy B, błonnik i antyoksydanty.
Makaron po włosku z dodatkiem szpinaku i mozzarelli
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Gotowanie makaronu: Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotowanie składników: Mozzarellę kroimy w plastry, pomidorki przekrawamy na pół, a ogórka kroimy w kostkę. Bazylie drobno siekamy.
Łączenie składników: W dużej misce łączymy ugotowany makaron, pokrojone warzywa, świeży szpinak, pesto i mozzarellę. Całość dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Podanie: Makaron z warzywami wykładamy na talerze i posypujemy tartym serem grana padano.