Jeśli cenisz sobie egzotyczne połączenia smaków, nasz przepis na kokosowy ryż z mango będzie idealny zarówno na słodkie śniadanie, jak i na smaczny, lekki deser. Kremowe mleko kokosowe wspaniale komponuje się z lekko kwaskowatym mango, a całość słodzi miód, kojarzony z ulubionym przysmakiem pewnego literackiego misia. Rezultat? Absolutnie urzekające doznania smakowe – życzymy smacznego!
Kokosowy ryż z mango
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Do rondelka przełóż ryż, mleczko kokosowe, mleko, wodę oraz miód, wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu. Gotuj przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie jeszcze przez 15 minut.
W ostatniej fazie gotowania dodaj wiórki kokosowe, dokładnie mieszając.
Ugotowany ryż przełóż do miseczki, dodaj jogurt i wymieszaj.
Pudding umieść w lodówce na około 1 godzinę, aby dobrze się schłodził.
Przed podaniem udekoruj danie świeżymi kawałkami owoców.