Choć dieta lekkostrawna, często składająca się z białego pieczywa, warzyw bez skórki czy twarogu bez przypraw, może wydawać się niezbyt pociągająca dla miłośników intensywnych smaków, istnieje prosty sposób na jej urozmaicenie. Na przykład kanapki z twarożkiem koperkowym i warzywami nabierają nowego wymiaru dzięki dodatkowi aromatycznego koperku. A koperek to nie tylko smak, ale i cenne źródło składników odżywczych, takich jak żelazo, cynk, beta-karoten i witamina C. Życzymy smacznego!
Kanapki z koperkowym twarożkiem i warzywami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Rozgnieć twaróg z jogurtem, dodaj koperek i sól według uznania.
Umyj warzywa, obierz je ze skórki i usuń gniazda nasiennych.
Posmaruj chleb margaryną i twarożkiem koperkowym, a następnie podawaj z warzywami.