Chcesz odkryć, jak przygotować jajeczne śniadanie, które będzie nie tylko pyszne, ale również bogate w witaminy? Spróbuj naszych jajek sadzonych podawanych na kolorowej sałatce z grzankami, a przekonasz się sam! Ten sposób podania jajek, wzbogacony o świeże warzywa i zioła, zapewni Ci energię na cały poranek i z pewnością zachwyci swoją prezentacją.
Jajka sadzone z grzankami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pieczywo kroimy na drobną kostkę i delikatnie przypiekamy na rozgrzewanej patelni. Odstawiamy, aby przestygło.
W misce mieszamy świeży szpinak, dodajemy posiekane zioła – koperek i pietruszkę, odrobinę soli i pieprzu, drobno pokrojonego ogórka oraz jogurt naturalny.
Jajka smażymy oddzielnie na patelni do momentu, gdy białko jest w pełni ścięte.
Na talerze wykładamy warzywną mieszankę, posypujemy chrupiącymi grzankami i na wierzch kładziemy jajko sadzone. Smacznego!