Jakbyś się poczuł przenosząc się na chwilę do serca Włoch przez smaki ich kuchni? Proponujemy frittatę przygotowaną na bazie mąki z ciecierzycy z dodatkiem kurczaka, fasolki szparagowej i pomidorków koktajlowych. To danie pełne jest esencji południowej kuchni włoskiej. Gwarantujemy, że będziesz zachwycony!
Frittata z mąki z ciecierzycy z kurczakiem, fasolką szparagową i pomidorkami koktajlowymi
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
W misce łącz mleko roślinne z mąką z ciecierzycy, solą i kurkumą, a następnie dokładnie mieszaj.
Kurczaka pokrój na paski, przypraw solą i papryką, a potem smaż na rozgrzanej oliwie z oliwek przez około 4-5 minut.
Do przygotowanej masy dodaj kurczaka, pokrojoną fasolkę szparagową oraz przekrojone pomidorki koktajlowe. Całość wylej do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku ustawionym na 180 stopni C przez około 30 minut, korzystając z funkcji termoobiegu. Życzymy smacznego!