Chociaż zdecydujesz się wyeliminować mleko i jego przetwory z diety, nie oznacza to rezygnacji z tradycyjnych deserów mlecznych, takich jak budyń. Odkryj nasz przepis na budyń waniliowy przygotowywany na bazie mleka roślinnego i podany z sosem malinowym! Ten wegański deser, stworzony zgodnie z poniższymi instrukcjami, przypomni Ci klasyczny smak budyniu z Twojego dzieciństwa.
Budyń waniliowy z sosem malinowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Rozpocznij od wlania do rondelka mleka roślinnego, ekstraktu waniliowego oraz erytrolu, a następnie zagotuj.
Gdy mleko zacznie się gotować, dodaj mąkę ziemniaczaną uprzednio rozpuszczoną w 50 ml wody. Intensywnie mieszaj podczas dodawania mąki, aż masa zgęstnieje.
Gładką, gotową masę budyniową przelej do miseczek.
W innym rondlu podgrzej maliny z dodatkiem odrobinę wody. Po ugotowaniu zmiksuj maliny (możesz przecedzić je przez sitko, aby usunąć pestki).
Podawaj budyń z sosem malinowym na wierzchu. Smacznego!