Czy zdarzyło Ci się próbować fasoli w wersji słodkiej? Jeśli nie, to czas na małą kulinarną rewolucję. Brownie z fasoli z dodatkiem bananów i mango to połączenie, które może wydać się nieoczekiwane, ale gwarantujemy, że ma szansę stać się Twoim nowym ulubieńcem. Daj się zaskoczyć i spraw, aby również Twoi znajomi odkryli to niebanalne, słodkie ciasto, które rozpływa się w ustach!
Brownie z fasoli z bananem i mango
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Przepis ma 4 sugerowanee porcje.
Najpierw mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao.
Siemię lniane zalewamy wrzątkiem – wystarczy 50 ml.
Czekoladę delikatnie topimy w kąpieli wodnej. Fasolę odcedzamy z zalewy. Do miski blendera wkładamy mleko, dobrze odcedzoną fasolę, stopioną czekoladę, olej, napęczniałe siemię lniane oraz banana, a następnie miksujemy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji.
Połączone wcześniej składniki suche delikatnie łączymy z masą fasolową. Gotowe ciasto wykładamy na blaszkę o wymiarach 20×20 cm.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza, używając funkcji góra-dół, przez około 30 minut.
Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu, brownie możemy podać z dodatkiem świeżego, pokrojonego w kostkę lub zmiksowanego na gładkie purée mango.
Zapraszamy do delektowania się tym niecodziennym deserem. Smacznego!