Marzysz o pysznej zupie, a jednocześnie pragniesz ryby? Mamy coś, co idealnie trafi w Twoje gusta. Oto zupa rybna z delikatnym dorszem i pieczonymi warzywami – szybka i pełna smaku propozycja.
Zupa rybna z dorsza i pieczonych warzyw
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Najpierw dokładnie myjemy i obieramy wszystkie warzywa, po czym kroimy je na kawałki. Rozkładamy je na blaszce, posypujemy solą, pieprzem i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 20 minut.
Po upieczeniu warzywa przenosimy do garnka, zalewając je wodą tak, by przekroczyła poziom warzyw o około 1cm. Gotujemy całość przez 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy blenderem. Doprawiamy według uznania.
Dorsza kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do gorącej zupy i gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Podczas podawania posypujemy zupę świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego!