Odkryj smak Meksyku z naszą zupą meksykańską z mięsem mielonym! Bogata, aromatyczna zupa, wypełniona soczystym mięsem, czerwoną fasolą i warzywami, doprawiona idealnie dobranymi przyprawami. Każda miska to prawdziwa uczta dla zmysłów, która rozgrzeje i nasyci. Idealna na chłodne dni, doskonała na każdą okazję. Przekonaj się, jak wyjątkowy może być smak tradycyjnej kuchni meksykańskiej!
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w kostkę.
Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy cebulę. Gdy się zeszkli, dodajemy czosnek i smażymy przez 1-2 minuty. Następnie dodajemy mięso mielone i mieszamy.
Mięso, cebulę i czosnek doprawiamy solą, pieprzem, obiema paprykami i kuminem. Smażymy, aż mięso nabierze rumianego koloru.
Do smażącego się mięsa dodajemy marchewkę z wywaru oraz paprykę. Mieszamy i smażymy przez 3 minuty.
Na patelnię wlewamy chochlę bulionu i mieszamy. Dusimy mięso z dodatkami przez 10 minut.
Zawartość patelni przenosimy do garnka z bulionem.
Do garnka z zupą dodajemy pomidory z puszki i mieszamy. Gotujemy przez 5 minut.
Dodajemy odsączoną fasolę do zupy, mieszamy i gotujemy przez kolejne 15-20 minut.
Zupę rozlewamy do miseczek. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy, drobno siekamy i posypujemy nią zupę przed podaniem.