Masz ochotę na sycącą zupę bogatą w witaminy? Przedstawiamy zupę krem z ciecierzycy podawaną z chrupiącymi grzankami! To nie tylko smaczne danie, ale także doskonałe źródło białka, błonnika i minerałów!
Zupa krem z ciecierzycy z grzankami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Ziemniaka umyć, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić.
- W garnku rozgrzać oliwę z oliwek, podsmażyć cebulę z posiekanym czosnkiem. Smażyć ok. minutę co chwilę mieszając.
- Dodać pokrojonego ziemniaka, doprawić. Następnie wrzucić ciecierzycę i zalać bulionem.
- Gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Zdjąć z ognia, dodać śmietanę. Zupę zblendować na krem.
- Pieczywo spiec na grzanki na suchej patelni lub w piekarniku. Posypać krem grzankami.