Poszukujesz kulinarnych pomysłów z papryką w roli głównej? Prezentuję aromatyczną zupę gulaszową, która z pewnością rozpali Twoje kubki smakowe. To doskonała propozycja na danie jednogarnkowe. Zupa charakteryzuje się gęstą konsystencją, barwnym wyglądem i wysoką sytością– stanowi doskonały wybór na chłodne dni, choć smakuje doskonale przez cały rok.
Zupa gulaszowa
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Rozgrzewając oliwę w garnku, dodajemy cebulę oraz czosnek i podsmażamy. Następnie wrzucamy mięso, obsmażając je równomiernie.
Dodajemy do tego paprykę w proszku oraz zioła, smażąc całość przez chwilę. Następnie wlewamy bulion i dusimy.
Dorzucamy do garnka pomidory – mogą być pokrojone lub w formie przecieru. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem.
W kolejnym kroku dodajemy do zupy pieczarki, paseczki papryki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Mieszamy składniki, przykrywamy garnek i gotujemy zupę przez ok. godzinę, aż ziemniaki staną się miękkie.
Podczas podawania zupy, posypujemy ją świeżą, posiekaną natką pietruszki. Zupa gulaszowa gotowa do degustacji. Życzymy smacznego!