Zupa cebulowa jest znana jako klasyk kuchni francuskiej, ale my odkrywamy jej smak na nowo, dopasowując go do polskich tradycji kulinarnych. Nasza wersja tej zupy łączy intensywny smak cebuli z bazą rosołową, a serwowana z serową grzanką sprawia, że staje się jeszcze bardziej sycąca. Smacznego!
Zupa cebulowa z chrupiącą grzanką
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pokrój cebulę w piórka.
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż na niej cebulę do uzyskania złotego koloru.
Do cebuli w garnku wlej bulion, dodaj przyprawy i dobrze wymieszaj. Gotuj na małym ogniu przez około 5-10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
Na kromki chleba połóż starty ser.
Posyp ser ostrą papryką.
Grzanki piecz w piekarniku, aż ser się ładnie roztopi.
Podawaj gorącą zupę cebulową z serowymi grzankami.