Czy kuszą Cię dania o słodko-kwaśnym charakterze? Nasza propozycja wołowiny słodko-kwaśnej podanej z ryżem i świeżymi warzywami to kulinarne przeżycie, które warto doświadczyć! Sekret tkwi w odpowiednich dodatkach – imbirze i sezamie, które dodają mięsu wyjątkowej głębi smaku. Nie czekaj, przekonaj się sam!
Wołowina słodko kwaśna
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Gotujemy ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W miseczce mieszamy wszystkie składniki sosu (sos sojowy, olej sezamowy, sok z cytryny, woda).
- Wołowinę kroimy na subtelne, cienkie paski.
- W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, następnie dodajemy cienko pokrojone warzywa. Podsmażamy przez około 5 minut, a potem odkładamy warzywa na bok.
- Na tej samej patelni smażymy wołowinę przez około 5-7 minut. Następnie dodajemy przygotowany wcześniej sos, plaster cytryny i posypujemy sezamem. Mieszamy składniki i krótko podgrzewamy. Gotową potrawę podajemy z uprzednio ugotowanym ryżem.