Czy lubisz dania w stylu prawdziwie azjatyckim? Wieprzowina po azjatycku to danie, które nasyci nas na długo oraz da nam ogromną przyjemność ze spożywania tego posiłku. Pełne warzyw danie, będzie świetnym wyborem na lunch jak i na kolację.
Wieprzowina po azjatycku
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Makaron przyrządzamy zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
Imbir, czosnek oraz chilli drobno siekamy. Z kolei marchew i cukinię kroimy w kostkę.
Cienkie plastry polędwicy przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie obsmażamy na oliwie, po ok. 2 minuty z każdej strony.
Na innej patelni lub w woku rozgrzewamy resztę oliwy. Dodajemy do niej imbir, chili, czosnek oraz przygotowane warzywa. Całość smażymy przez około 4 minuty.
Gdy warzywa są już podsmażone, dodajemy do nich makaron, sos sojowy, sok z cytryny oraz uprzednio usmażoną polędwicę. Całość mieszamy, a następnie dolewamy bulion. Kontynuujemy smażenie, mieszając składniki przez kolejne 5-7 minut.
Przygotowane danie podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem i udekorowane prażonymi orzechami. Smacznego!