Mówi się, że czekolada to świetny afrodyzjak, który nawet w małych ilościach może wywołać u nas wzrost poziomu endorfin. Jeżeli, podobnie jak my, nie możesz sobie wyobrazić życia bez tego pysznego produktu z kakao, to nasz warstwowy deser czekoladowy jest stworzony specjalnie dla Ciebie. Dlaczego warto go spróbować? Powodów jest wiele: różnorodność tekstur, niebanalne połączenie czekolady z wanilią, a także znakomite właściwości sycące. Nie przegap tej okazji!
Warstwowy deser z czekoladą
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ubijamy śmietankę z erytrolem. Następnie dokładnie mieszamy skyr, ekstrakt waniliowy i ubitą śmietankę.
Na spód naczynia wykładamy połowę biszkoptów.
Na biszkoptach rozprowadzamy waniliową masę.
Następnie układamy pozostałe biszkopty, a na nich rozsmarowujemy pudding czekoladowy.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub w mikrofali, a następnie polewamy nią cały deser.