Tortilla z łososiem, świeżym szpinakiem i kremowym serkiem to uniwersalne rozwiązanie kulinarne. Idealnie nadaje się jako posiłek w pracy, szybka kolacja w domu, czy też jako przystawka na imprezie. Kiedy pokroisz ją na mniejsze kawałki, stanie się atrakcyjną i lekką przekąską na każdego rodzaju event. Bądź gotowy, Twoi goście będą zachwyceni i z pewnością poproszą Cię o przepis!
Tortilla z łososiem, szpinakiem i serkiem śmietankowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Smarujemy tortillę delikatnym serkiem śmietankowym.
- Na serku układamy listki świeżego szpinaku, wędzonego łososia i plastry miękkiego serka.
- Dodajemy do tego świeże plastry ogórka, dla dodatkowego smaku możemy skropić całość sokiem z cytryny.
- Tortillę zwijamy w rulon i kroimy na porcje według preferencji.