¡Buenos días! Czy masz ochotę na autentyczny meksykański smak? Oto nasza tortilla z fasolą i salsą pomidorową, idealna dla miłośników zdrowego, szybkiego i kreatywnego fast-foodu. Pełna żelaza, magnezu, wapnia i witaminy C, ta potrawa z pewnością Cię zachwyci!
Tortilla z fasolą i salsą pomidorową
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Na jedną połowę tortilli wykładamy ser, odsączoną fasolę oraz pokrojone w plasterki chorizo. Przykrywamy drugą połową tortilli.
Quesadillę smażymy na patelni pod przykryciem, na małym ogniu, po około 3-4 minuty z każdej strony.
Tymczasem przygotowujemy salsę: paprykę, pomidora i cebulę kroimy w kostkę. Pomidora łączymy z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem.
Gotową quesadillę podajemy z pokrojoną papryką, salsą i posypujemy świeżą kolendrą.