Jeśli jesteś otwarty na nowe kulinarnie doświadczenia, wypróbuj naszą tofucznicę z papryką, ogórkiem i świeżym pieczywem na śniadanie. To ciekawa alternatywa dla tradycyjnej jajecznicy, która zaskoczy Cię smakiem i dostarczy wartościowych składników odżywczych.
Tofucznica z czerwoną papryką, świeżym ogórkiem i pieczywem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Cebulę i czerwoną paprykę drobno siekamy, a następnie smażymy na patelni z odrobiną oleju przez około 5 minut. Następnie dodajemy rozdrobnione tofu, doprawiamy solą, kurkumą i płatkami drożdżowymi. Całość smażymy, mieszając.
Jeśli tofucznicia wydaje się zbyt sucha, możemy dodać odrobinę wody i smażyć, aż uzyskamy pożądaną konsystencję.
Gotową tofucznicę posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem i podajemy z chrupiącym pieczywem oraz pokrojonym w słupki świeżym ogórkiem. Taka wersja śniadania dostarczy Ci wapnia, żelaza, witaminy C i błonnika. Smacznego!