Buddha bowl cieszy się popularnością od kilku lat, ale czy próbowałeś już tofu bowl? Podobnie jak w misce Buddy, to danie składa się z różnorodnych świeżych warzyw podanych w misce w sektorach – bez mieszania. Oprócz tego znajdziesz w nim ryż i oczywiście tofu. Ale nie martw się, że tofu będzie bez smaku! Zadbaliśmy o wyjątkową marynatę, aby nadać mu charakter. Jej sekret tkwi w połączeniu słonego sosu sojowego, słodkiego syropu klonowego i aromatycznego czosnku. To danie z pewnością Cię zachwyci!
Tofu bowl
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ryż gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Przyrządź marynatę do tofu, mieszając olej, sos sojowy, wodę, syrop klonowy i granulowany czosnek.
Pokrój tofu w kostkę, zanurz w marynacie, a następnie obtocz w mące ziemniaczanej.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15-20 minut.
Ogórek, rzodkiewkę i awokado pokrój w plastry lub kostkę.
W misce ułóż ryż, pieczone tofu oraz pokrojone warzywa i awokado. Na koniec posyp całość szczypiorkiem.