Poznaj wyjątkowy smak Azji z naszym Tempeh po azjatycku! Soczyste kostki tempeh, perfekcyjnie zrumienione i oblepione aromatycznym sosem z dodatkiem czosnku i imbiru, zapewnią Ci niezapomniane doznania kulinarne. Każdy kęs to harmonia smaków i tekstur, a całość podana z chrupiącym sezamem i świeżą dymką sprawi, że poczujesz się jak na azjatyckim festiwalu smaków. Delektuj się naszym Tempeh po azjatycku na ciepło lub zimno, i daj się ponieść egzotycznym aromatom!
Tempeh po azjatycku
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Tempeh kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Składniki sosu dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojony tempeh. Smażymy na średnim ogniu przez kilka minut, aż tempeh się zrumieni. Dodajemy czosnek i imbir, smażymy przez 30 sekund. Wlewamy sos i mieszamy. Gotujemy na większym ogniu przez kilka minut, aż sos zredukuje się i oblepi tempeh. W trakcie gotowania kilka razy mieszamy zawartość patelni.
Podajemy na ciepło lub na zimno, posypane sezamem i dymką.