Pieczenie łososia w towarzystwie warzyw i ryżu – proste i smaczne. Co więcej, taki posiłek dostarcza cennych kwasów omega-3, witaminy E oraz jodu. Z pewnością warto go wypróbować!
Szybki pieczony łosoś

Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
-
Z łososia usuwamy skórę i dzielimy na porcje.
-
Przygotowujemy marynatę, mieszając w misce miód, sos sojowy, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Następnie zalewamy nią porcje łososia.
-
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją, a po ugotowaniu odcedzamy. Przekładamy go do żaroodpornego naczynia, na którym układamy marynowanego łososia, plasterki pomidora, cytryny oraz pokrojoną cukinię.
-
Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Smacznego!