Szakszuka z dodatkiem cukinii i papryki to doskonały wybór na chłodne dni. Ten gorący posiłek nie tylko doskonale rozgrzewa, ale także wypełnia kuchnię zapachem dojrzewających pomidorów i aromatycznej papryki. Co więcej, przygotowanie tego dania wymaga tylko jednej patelni – idealne rozwiązanie na leniwe poranki, gdy cenisz sobie prostotę i chcesz oszczędzić trochę czasu. Ten przepis z pewnością szybko stanie się jednym z Twoich ulubionych.
Szakszuka z cukinią i papryką

Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Na patelni podsmażamy drobno posiekany czosnek oraz cebulę. Kiedy zaczną się one szklić, dodajemy do nich pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię i smażymy aż się zarumienią. 
- Kiedy warzywa są już odpowiednio podsmażone, dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz kminem rzymskim, a następnie wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. 
- Na gorący sos delikatnie wbijamy jajka. Zakrywamy patelnię pokrywką i smażymy na małym ogniu, aż jajka się ścielą. 
- Kiedy danie jest gotowe, przelewamy je na talerze i dekorujemy świeżą natką pietruszki. Smacznego! 
 
        




