Jeżeli jesteś miłośnikiem sushi, nasza propozycja sushi bowl z pewnością przypadnie Ci do gustu! To idealne rozwiązanie dla fanów japońskiej kuchni, którzy chcą cieszyć się jej smakiem, nie poświęcając zbyt wiele czasu na przygotowania. Ta łatwa w wykonaniu wersja sushi jest także skarbnicą wartości odżywczych, w tym kwasów omega-3, witaminy E, C oraz beta-karotenu.
Sushi bowl
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ryż sushi gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, a następnie zostawiamy do ostygnięcia.
Rzodkiewkę i ogórka dokładnie myjemy, a następnie kroimy w cienkie plasterki. Paprykę tniemy w długie paseczki.
W małej miseczce przygotowujemy sos, mieszając ze sobą majonez i sos sojowy.
W misce układamy warstwę chłodnego ryżu, na której rozkładamy przygotowane warzywa, łososia oraz polewamy wszystko przygotowanym sosem. Na koniec posypujemy danie sezamem dla dodania chrupkości.