Jeśli dziś masz ochotę na coś w stylu azjatyckim, nasze spring rollsy z tofu będą idealne. Ten prosty przepis pełen jest świeżych warzyw, które są niezbędne dla utrzymania zdrowia, a całość dopełnia białkowe tofu oraz klasyczny słodko-słony sos. Spring rollsy są nie tylko pożywne, ale również idealnie orzeźwiające. Smacznego!
Spring rolls z tofu
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Marchew, ogórka, sałatę i tofu pokrój w cienkie paski. Posiekaj szczypiorek.
Sos przyrządź, łącząc sos sojowy, łyżeczkę ocetu ryżowego i erytrol. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Do zawijania spring rollsów użyj papieru ryżowego. Mocz go w zimnej wodzie, aż stanie się miękki i elastyczny. Na płaską powierzchnię wyłóż elastyczny papier ryżowy, nałóż przygotowane warzywa, ostudzony makaron, posyp szczypiorkiem, a następnie zwinąć w rolkę.
Podawaj spring rollsy z przygotowanym sosem.