Spaghetti z pesto to świeże spojrzenie na klasyczny przysmak. Idealne na lekkie, letnie obiady, które z pewnością przypadną do gustu każdemu członkowi rodziny. A co więcej? Dzięki temu przepisowi, Twój posiłek będzie bogaty w witaminy z grupy B, wapń, błonnik oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Nie czekaj, wypróbuj!
Spaghetti z pesto
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Zgodnie z wskazówkami na opakowaniu, gotujemy makaron al dente.
Pesto przygotowujemy blendując rukolę, oliwę, orzechy, ser grana padano i czosnek.
Ugotowany makaron odcedzamy, zachowując odrobinę wody, w której się gotował.
Dodajemy pesto do garnka z makaronem i dokładnie mieszamy.
Wyłożone na talerzu spaghetti dekorujemy kawałkami mozzarelli, suszonymi pomidorami i świeżymi pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!