Odkryj wyjątkowy smak sernika baskijskiego bez cukru! To pyszne i zdrowe ciasto, które zachwyci każdego miłośnika deserów. Nasz sernik baskijski łączy kremową konsystencję z delikatnie karmelizowaną, złocistą skórką, tworząc niepowtarzalne doznania smakowe. Idealny dla tych, którzy dbają o linię, ale nie chcą rezygnować z przyjemności. Spróbuj tego fit deseru, który smakuje jeszcze lepiej na drugi dzień!
Sernik baskijski bez cukru
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 240°C.
- W misce zmiksuj serek Philadelphia Light, aromat waniliowy i erytrol, aż składniki się połączą.
- Miksując, dodawaj pojedynczo jajka.
- Następnie, nadal miksując, wlej śmietankę i dodaj 1-2 szczypty soli.
- Na koniec przesiej mąkę do masy i delikatnie wymieszaj. Masa powinna być bardzo rzadka.
- Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, tak aby jego końce wystawały ponad brzegi formy (ze względu na rzadką konsystencję masy, nie wyścielaj jedynie spodu, ponieważ masa mogłaby wyciec bokami). Można dodatkowo spryskać papier olejem w sprayu. Przelej masę serową do przygotowanej formy. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 240°C i piecz przez 35 minut.
- Pod koniec pieczenia sernik powinien się ładnie zrumienić i lekko skarmelizować na wierzchu.
- Upieczony sernik będzie luźny i drżący – nie kroj go od razu! Pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Możesz go pokroić po około 3 godzinach, ale najlepiej pozostawić do ostudzenia przez 6 godzin lub nawet całą noc.