Jeśli pragniesz zaskoczyć swoich gości, domowników, a może nawet siebie samego, nasza sałatka z serem brie, winogronami, orzechami i chrupiącymi grzankami to doskonały wybór. Jej wyjątkowy charakter wynika z harmonijnego połączenia bogatego smaku sera brie z soczystymi winogronami i słodko-ostrym sosem miodowo-musztardowym. To danie z pewnością zdobędzie uznanie na każdym stole.
Sałatka z serem brie, winogronami, orzechami i grzankami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Pokrój ser brie na porcje, przekrój winogrona na pół, a orzechy włoskie drobno posiekaj.
Przyrządź grzanki: pieczywo pokrój w kostkę i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 8-10 minut, do uzyskania złotego koloru.
Zmieszaj składniki na sos, łącząc miód, ocet i musztardę.
Na talerz wyłóż mieszankę sałat, ułóż na niej kawałki sera brie i przekrojone winogrona. Posyp wszystko siekanymi orzechami i grzankami, a następnie polej przygotowanym sosem miodowo-musztardowym.