Odkryj wyjątkową sałatkę z pieczonymi warzywami – idealne połączenie zdrowia i smaku! Soczyste, pieczone warzywa, skropione oliwą z oliwek i delikatnie przyprawione, tworzą kolorową kompozycję pełną witamin i minerałów. Nasza sałatka to doskonały wybór na lekki lunch, obiad lub dodatek do głównego dania. Każdy kęs to harmonia smaków, która zachwyci Twoje podniebienie i doda energii na cały dzień. Spróbuj naszej sałatki z pieczonymi warzywami i przekonaj się, jak pyszne może być zdrowe jedzenie!
Sałatka z pieczonymi warzywami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Bakłażana, cukinię, cebulę i paprykę pokroić. Wrzucić do miski i wymieszać z połową oliwy i szczyptą soli.
- Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku około 10 minut. Dorzuć pomidorki, wymieszaj warzywa i piecz jeszcze 4 minuty.
- Na talerzu ułóż sałatę, pieczone warzywa oraz pokrojoną fetę.
- Drugą połowę oliwy wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Dresingiem polać sałatkę.