Odkryj sekret idealnej sałatki dzięki naszemu przepisowi na sałatkę z kurczakiem, warzywami i sosem musztardowo-miodowym. Połączenie soczystego kurczaka, świeżych warzyw i bogatego dressingu tworzy smakowitą harmonię, która z pewnością zaspokoi Twoje kubki smakowe.
Sałatka z kurczakiem i warzywami z sosem musztardowym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Ziemniaki obieramy, kroimy na równomierne kawałki, gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy połową oliwy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, aż staną się miękkie i złociste.
Kurczaka myjemy, kroimy na paski, przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem, skrapiamy resztą oliwy i mieszamy. Smażymy na patelni przez 6-8 minut, mieszając od czasu do czasu.
Ogórka i pomidora kroimy, a sałatę rwiemy na mniejsze kawałki.
Przygotowujemy sos, mieszając razem musztardę, miód i ocet.
Łączymy wszystkie składniki, wykładamy na talerz, na wierzch układamy kurczaka i polewamy sosem musztardowo-miodowym.