Zapraszamy do skosztowania naszego wyjątkowego risotto z zielonymi szparagami, groszkiem i serem parmezan! To danie, pełne świeżości i elegancji, idealnie łączy chrupiące, soczyste szparagi z delikatnym groszkiem, tworząc niezapomniane doznania kulinarne. Całość jest dopełniona złocistymi wiórkami parmezanu, które dodają głębi i wyrafinowanego smaku. Nasze risotto, przygotowywane z pasją i najlepszych składników, to doskonały wybór na każdą porę roku. Przyjdź i zasmakuj w doskonałości, jaką oferuje nasza kuchnia. Niech każdy kęs przenosi Cię w świat wyrafinowanych smaków i aromatów!
Risotto z zielonymi szparagami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Cebulę posiekaj, przysmaż ją na odrobinie oliwy.
- Po chwili dodaj ryż, wymieszaj.
- Wlej łyżkę bulionu, gdy zostanie wchłonięty przez ryż, dodaj kolejną. Czynność powtarzaj. Zostaw jedną łyżkę – będzie potrzebna później.
- Weź szparagi, odkrój zgrubiałe końce. Pozostałe szparagi pokrój w 2 cm kawałki.
- Gdy ryż będzie już prawie gotowy (po około 15 minutach), dodaj pokrojone szparagi, groszek, pozostały bulion i gotuj przez kolejne kilka minut.
- Podawaj ze startym parmezanem