Przekrocz granice smakowych doznań z naszym wyjątkowym risotto z krewetkami, suszonymi pomidorami oraz serem ricotta i parmezanem! Nasze delikatne ziarna ryżu są gotowane na złoty kolor, połączone z soczystymi krewetkami i intensywnym smakiem suszonych pomidorów. Całość zatopiona jest w kremowej serowej konsystencji ricotty i bogatym aromacie parmezanu, tworząc harmonię smaków nie do pobicia. To danie zaprowadzi Cię w podróż do włoskiej kuchni, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością. Spróbuj naszego risotto już dziś i pozwól sobie na kulinarne uniesienia!
Risotto z krewetkami i suszonymi pomidorami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju podsmażyć krewetki i pokrojony w półksiężyce por.
- Doprawić solą pieprzem, tymiankiem, chwilkę podsmażyć i wsypać ryż. Całość smażyć ok 2 minut.
- Lekko podlać wrzątkiem i gotować pod przykryciem ok 15 minut.
- W połowie gotowania przemieszać, dodać posiekane suszone pomidory.
- Dolać wrzątku, jeśli zajdzie taka potrzeba.
- Przed podaniem dodać ricottę, posypać natką pietruszki i startym serem.