Przenieś się do włoskiej trattorii z naszym wyjątkowym risotto pomidorowym z kremową mozzarellą i aromatycznym pesto! Nasze delikatne ziarna ryżu są delikatnie ugotowane w wyjątkowym sosie pomidorowym, którym wzbogacone jest o kawałki świeżej mozzarelli, rozpuszczając się w ustach w połączeniu z intensywnym smakiem pesto. To danie zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienie i przeniesie Cię prosto do słonecznej Italii. Czas na kulinarne podróże – przyjdź i spróbuj już dziś!
Risotto pomidorowe z mozzarellą
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
- Dodaj ryż i podsmażaj chwilę.
- Dodaj pomidory z puszki i 1/4 bulionu. Zgotuj całość. Dolewaj bulion partiami, aż ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki.
- Pod koniec dodaj przyprawy i parmezan.
- Przełóż na talerz i udekoruj mozzarellą (możesz pokroić ją w kostkę lub rozerwać w palcach).
- Całość posyp natką pietruszki i udekoruj pesto.