Pyszne pulpety nie muszą być tylko z mięsa! Spróbuj naszych pulpetów z tofu i zakochaj się w tym smaku. Mieszanka przypraw daje wrażenie, że jemy tradycyjne pulpety, więc danie to zasmakuje wszystkim członkom rodziny.
Pulpety z tofu
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Składniki sosu (pomidory z puszki, ocet balsamiczny, oliwa z oliwek, czosnek, bazylia) miksujemy blenderem, a następnie przekładamy do rondelka. Podgrzewamy go przez około 20 minut.
Składniki do pulpecików (tofu, bułka tarta, sos sojowy, musztarda, papryka wędzona, rozmaryn, sól i pieprz) umieszczamy w blenderze i blendujemy na jednolitą masę.
Formujemy z niej pulpeciki, które smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzamy i łączymy z przygotowanym sosem. Na górze kompozycji układamy upieczone pulpeciki.