Marzysz o budyniowym deserze, który rozpływa się w ustach? Nasz przepis na wegański pudding czekoladowo-malinowy na pewno Cię zachwyci! To prosta kompozycja zaledwie sześciu składników, łącząca kwaskowatość malin i intensywność gorzkiej czekolady z delikatnością wanilii.
Pudding na mleku roślinnym z czekoladą i malinami
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
W rondelku podgrzewamy większość mleka roślinnego. W oddzielnej miseczce mieszamy resztę mleka z skrobią ziemniaczaną.
Kiedy mleko w rondelku zacznie wrzeć, dodajemy ksylitol i wanilię, mieszamy. Następnie powoli wlewamy mieszankę mleka ze skrobią, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje.
Po zgęstnieniu wyłączamy ogień, dodajemy świeże maliny i dokładnie blendujemy całość.
Przekładamy gotowy pudding do miseczek, posypujemy pokruszoną gorzką czekoladą i serwujemy. Ciesz się wyjątkowym smakiem tego deseru! Smacznego!