Niech standardowe przepisy na dania główne odejdą w zapomnienie! Oto propozycja niebanalnej potrawki z batatów, połączonych ze szpinakiem i mięsem mielonym. Ten wyjątkowy smak ożywi Twoją kuchnię i zaskoczy nawet wyrafinowane podniebienia.
Potrawka z batatów ze szpinakiem i mięsem mielonym
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Bataty obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę oraz czosnek drobno siekamy.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, następnie dodajemy cebulę i czosnek.
Kiedy cebula stanie się szklista, dodajemy mięso mielone, doprawiając je ulubionymi przyprawami.
Po usmażeniu mięsa wrzucamy do niego bataty, następnie zalewamy bulionem.
Kiedy bataty zaczynają się rozpadać, dodajemy pokrojone pomidory i dokładnie doprawiamy.
Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę i dusimy wszystko razem pod przykryciem przez około 25 minut.
Na sam koniec wrzucamy liście szpinaku, mieszając, by się równomiernie przesmażyły. Smacznego!