Odkryj smak doskonałości z naszymi polędwiczkami drobiowymi z suszonymi pomidorami, podawanymi z wyjątkową surówką z czerwonej kapusty i kaszą. To danie łączy w sobie delikatne i soczyste mięso drobiowe z intensywnym akcentem suszonych pomidorów, tworząc kulinarne dzieło sztuki, które zadowoli każdego smakosza. Surówka z czerwonej kapusty, pełna witamin i antyoksydantów, w połączeniu z kaszą, stanowi nie tylko zdrowe, ale i niezwykle smaczne uzupełnienie, nadające daniu pełni smaku i tekstury. Idealne na rodzinny obiad czy wyrafinowaną kolację – polędwiczki drobiowe z suszonymi pomidorami to danie, które pokochasz od pierwszego kęsa. Przygotuj się na prawdziwą ucztę dla zmysłów!
Polędwiczki drobiowe z suszonymi pomidorami i surówką
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Surówka: Kapustę bardzo drobno posiatkować.
W garnku zagotować wodę z odrobiną soli, wrzucić kapustę i parzyć ją około 2 minuty.
Kapustę odcedzić na sicie, lekko dociskać aby pozbyć się wody.
Przełożyć do miski, dodać sok z cytryny, wymieszać, dodać sól, pieprz, starte na tarce jabłko i drobno posiekaną cebulę oraz oliwę. Wymieszać wszystko razem.
Mięso: Polędwiczki pokroić na 1,5 cm plastry i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Następnie z oliwy z oliwek, sosu sojowego, ząbka czosnku i ziół oraz pieprzu przygotować marynatę, którą zalewamy mięso.
Suszone pomidory pokroić na bardzo drobne kawałki, wymieszać z parmezanem oraz drugim ząbkiem czosnku. Tak przygotowane pomidory wyłożyć na mięso, jako ostatnią warstwę ułożyć zmielone lub drobno pokrojone migdały.
Następnie całość upiec w przykrytym naczyniu w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez ok. 20 minut. Podawać z kaszą i surówką.