Placuszki z rabarbarem to doskonały wybór dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się smakiem lata w domowej kuchni. Ich przygotowanie jest proste, a efekt końcowy z pewnością zadowoli miłośników zdrowych i smacznych deserów.
Placuszki z rabarbarem
Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
Rabarbar myj dokładnie i kroj na cienkie plastry, o grubości mniej więcej pół centymetra.
W misce mieszaj wszystkie składniki ciasta, na końcu dodając pokrojony rabarbar.
Rozgrzej na patelni niewielką ilość tłuszczu, nakładaj porcje ciasta, każdą z kilkoma kawałkami rabarbaru.
Kiedy górna część placków zacznie się ścinać, delikatnie przewróć je na drugą stronę, używając płaskiej szpatułki.
Przed smażeniem kolejnej partii placków, upewnij się, że patelnia jest odpowiednio rozgrzana i ponownie natłuszczona.