Śniadania mogą być różnorodne i nie ograniczać się jedynie do tradycyjnych kanapek. Alternatywą są placuszki na bazie twarogu, przyrządzone z mąki orkiszowej, która stanowi zdrowszą opcję w porównaniu do tradycyjnej białej mąki, dzięki wyższej zawartości błonnika, żelaza oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Placuszki twarogowe

Składniki
Kalorie
Bialko
Weglowodany
Tluszcz
Blonnik
Kategorie
Sposób przygotowania
- Zaczynamy od oddzielenia żółtek od białek jaj. 
- Białka ubijamy do uzyskania sztywnej piany. 
- Mąkę orkiszową przesiewamy, a następnie łączymy z twarogiem, żółtkami i erytrolem. 
- Do powstałej masy dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy za pomocą łyżki. 
- Na dobrze rozgrzanej patelni, bez dodatku tłuszczu, wykładamy porcje ciasta, formując placuszki. 
- Podawane z jogurtem naturalnym oraz świeżymi owocami tworzą doskonałe, smaczne śniadanie. Smacznego! 
 
        




